Fires del Gremi / 68a Fira del LLibre d'Ocasió Antic i Modern (2019) / Notes de Premsa 201912 de setembre 2019 - Uniliber

68ª Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern. Barcelona

Este año se celebra una nueva edición de la Feria del Libro de Ocasión Antiguo y Moderno de Barcelona, en este caso la 68ª, que se inaugurará el día 20 de septiembre a las 11 horas, con la presencia la escritora Care Santos (Mataró, 1970), ganadora del Premio Nadal en 2017.

https://www.uniliber.com/noticias/68a-fira-del-llibre-d-ocasio-antic-i-modern-barcelona_145
13 de setembre 2019 - La República - CARINA FILELLA

Aprofitar l’ocasió

La Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern, la més antiga d’Europa encara en actiu, dedicarà la 68a edició al folklore català i també homenatjarà l’escriptora Care Santos. Serà a partir del 20 de setembre, al passeig de Gràcia de Barcelona.

https://www.lrp.cat/lrp-arts/article/1662687-aprofitar-l-ocasio.html
14 de setembre 2019 - L'Ajuntament de Barcelona

El passeig de Gràcia acull la 68a Fira d'Ocasió, Antic i Modern

https://ajuntament.barcelona.cat/eixample/ca/noticia/el-passeig-de-gracia-acull-la-68a-fira-docasio-antic-i-modern_850778
18 de setembre 2019 - Barcelona Cultura

De la Setmana a la Fira del Llibre d'Ocasió

El certamen, organitzat pel Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya, arriba a la 68a edició.

https://www.barcelona.cat/barcelonacultura/ca/recomanem/68-fira-llibre-ocasio
18 de setembre 2019 - Time Out diu:

Any rere any, aquesta fira de llibres exposa al passeig de Gràcia milers de llibres difícils de trobar i d’ocasió. Hi haurà fins i tot edicions antigues entre el segle XVI i XIX, i també llibres a molt bon preu, clàssics de la literatura en diferents llengües, llibres exhaurits que ja no es troben enlloc, còmics, etc. La Fira organitzarà també l'exposició 'Les publicacions del folklore a Catalunya' i diferents xerrades, aixì que acosteu-vos i gaudiu de les llibreries que participaran a la Fira.

https://www.timeout.cat/barcelona/ca/que-fer/68a-fira-del-llibre-docasio-antic-i-modern
18 de setembre 2019 - 20MINUTOS — OCICAT

FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ

La 68a Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern omple de volums fins al 6 d’octubre el Passeig de Gràcia, en la que està considerada com la fira més antiga d’Europa d’aquestes característiques.

https://cdn.20m.es/edicionimpresa/barcelona/19/09/BARC_18_09_19.pdf#page=15
18 de setembre 2019 - El Troc - Butlletí de col·leccionisme

68A FIRA DEL LLIBRE D'OCASIÓ ANTIC I MODERN

http://eltroc.org/agenda/acte.php?id=6767&idp=1084125
18 de setembre 2019 - festacatalunya.cat

La Fira del Llibre d'ocasió antic i modern està organitzada pel Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya, i entre les paradetes que hi haurà al passeig de Gràcia hi haurà llibreries de Barcelona, de tot Catalunya i de la resta d'Espanya.

https://www.festacatalunya.cat/articles-mostra-9608-cat-fira_del_llibre_docasiy_antic_i_modern_de_barcelona.htm
18 de setembre 2019 - Cope - La Linterna Catalunya i Andorra, entrevista a Marçal Font de la Llibreria Fènix i membre de la Comissió organitzadora.

68a Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern

La Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern celebra aquest any la seva 68a edició envoltada de novetats, com una exposició titulada 'Les publicacions del folklore a Catalunya'. La inauguració tindrà lloc el 20 de setembre a les 11 hores al recinte de l'exposició, davant del cinema Comèdia, amb un pregó inaugural a càrrec de Care Santos, l'autora homenatjada d'enguany. Ens parla de la Fira Marçal Font, membre de la Comissió organitzadora.

https://www.cope.es/emisoras/cataluna/barcelona-provincia/barcelona/la-linterna-cope-catalunya-i-andorra/audios/68a-fira-del-llibre-docasio-antic-modern-20190918_856910
18 de setembre 2019 - L'illa dels llibres

Care Santos, protagonista de la Fira d’Ocasió Antic i Modern 2019.

L’escriptora és la pregonera i l’autora homenatjada de la nova edició que se celebra a Barcelona del 20 de setembre al 6 d’octubre al Passeig de Gràcia, des de Plaça Catalunya fins al carrer Consell de Cent..

http://www.illadelsllibres.com/care-santos-protagonista-de-la-fira-docasio-antic-i-modern-2019/
19 de setembre 2019 - TORNAVEU

El folklorisme, protagonista de la 68a Fira del Llibre d'Ocasió.

Entre el 20 i 6 d'octubre s'hi podrà visitar l'exposició 'Les publicacions del folklore a Catalunya'.

https://www.tornaveu.cat/noticia/4737/el-folklorisme-protagonista-de-la-68a-fira-del-llibre-docasio
19 de setembre 2019 - VilaWeb - Redacció

Les publicacions del folklore a Catalunya, eix central de la Fira del Llibre d’Ocasió.

La Mercè és cultura popular i festa, però també és sinònim de la Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern. Des de demà al migdia fins el 6 d’octubre, el Passeig de Gràcia és l’escenari d’aquest mercat en què hi participaran trenta-sis llibreters. Hi haurà milers d’exemplars entre antiguitats editorials, edicions excepcionals de gran valor històric i cultural i també títols d’ocasió a preus molt assequibles.

https://www.vilaweb.cat/noticies/fira-llibre-ocasio-publicacions-folklore-catalunya-eix-central/
20 de setembre 2019 - Agenda de La Vanguardia

Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern de Barcelona.

Entre els dies 20 de setembre i 6 d’octubre, el Passeig de Gràcia de Barcelona veurà la 68a edició de la FIRA DEL LLIBRE D’OCASIÓ ANTIC I MODERN.

http://agenda.lavanguardia.com/?event=fira-del-llibre-docasio-antic-i-modern-de-barcelona
20 de setembre 2019 - TV3 - ACN (Agència Catalana de Notícies)

Una trentena de parades omplen el passeig de Gràcia a la Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern.

La 68a edició de la Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern ha arrencat aquest divendres amb 35 parades que ompliran el passeig de Gràcia fins al 6 d'octubre. La mostra, considerada la fira de llibres més antiga d'Europa, compta amb l'exposició 'Les publicacions del folklore a Catalunya', que explora el llegat d'Aureli Capmany, Joan Amades i Ramon Violant a través de documents com fotografies, llibres, cartells i diversos utensilis. La figura homenatjada per la fira en aquesta edició, i que s'ha encarregat de fer el pregó, és l'escriptora Care Santos, que ha explicat a l'ACN que, com a persona "bibliòmana" que és, visita el certamen des de fa "molts anys". "A la fira s'ha d'anar amb temps i amb ganes de remenar i de fer nosa", ha expressat.

https://www.ccma.cat/324/una-trentena-de-parades-omplen-el-passeig-de-gracia-a-la-fira-del-llibre-docasio-antic-i-modern/noticia/2949118/
20 de setembre 2019 - Al dia - ACN (Agència Catalana de Notícies)

Una trentena de parades omplen el passeig de Gràcia a la Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern.

Hi podreu veure un vídeo amb els moments més significatius del dia de la inauguració de la 68a Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern, amb la Patricia Camiño, presidenta del Gremi de llibreters de Vell de Catalunya, i l'escriptora Care Santos que va dir el pregó d'inauguració, entre d'altres personalitats.

https://www.aldia.cat/catalunya/territori/noticia-trentena-parades-omplen-passeig-gracia-fira-llibre-docasio-antic-modern-20190920152444.html
20 de setembre 2019 - La Razón - Cataluña - Carlos Sala

Los tesoros que esconden los libros.

Abre una nueva edición de la Feria del Libro de Ocasión Antiguo y Moderno con un pregón de la escritora Care Santos y una exposición dedicada al folklore catalán.

La escritora Care Santos inauguró ayer la 68 edición de la Feria del Libro de Ocasión, Antiguo y Moderno. La autora aseguró que es una fiel seguidora de la feria, la cual visita cada año desde que tiene memoria, pero confesó que ella se siente «más bibliómana que bibliófila». Porque en la feria hay libros para todo el mundo, para los que busca joyas bibliófilas a auténticos tesoros descatalogados a muy buen precio. «Tengo buen gusto para escoger los libros, pero no tan buen bolsillo, como madre de familia numerosa que soy», bromeó Santos, quién aseguró que buscará libros de la editorial Aguilar de los años 50 o 60 o las dos ediciones del «Romancero gitano» que se publicaron en vida de García Lorca.

https://www.larazon.es/local/cataluna/los-tesoros-que-esconden-los-libros-NH25001837
20 de setembre 2019 - La Vanguardia - Redacción (EFE)

Care Santos en la feria del libro antiguo: Soy más bibliómana que bibliófila.

La escritora Care Santos ha confesado que se siente "más bibliómana que bibliófila" en el pregón inaugural de la 68 edición de la Feria del Libro de Ocasión, Antiguo y Moderno, una feria que, ha dicho, frecuenta cada año y que ha abierto de nuevo sus puertas en el Paseo de Gracia de Barcelona.

https://www.lavanguardia.com/vida/20190920/47497859541/care-santos-en-la-feria-del-libro-antiguo-soy-mas-bibliomana-que-bibliofila.html
20 de setembre 2019 - L'illa dels llibres

CARE SANTOS ‘Sovint tinc la sensació que no compro llibres, sinó que els rescato’.

L’Illa dels Llibres gràcies al Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya us ofereix íntegre el pregó de Care Santos.

http://www.illadelsllibres.com/care-santos-sovint-tinc-la-sensacio-que-no-compro-llibres-sino-que-els-rescato/
21 de setembre 2019 - El País - CARLES GELI

La feria del libro vivido.

Unos 50.000 volúmenes antiguos y de ocasión buscan su nuevo destino en Barcelona.

“Los libros tienen su destino”, dijo el gramático latino Terentianus Maurus. Y si en algún sitio se cumple ese adagio es en la Feria del Libro de Ocasión Antiguo y Moderno de Barcelona, que ayer inauguró en el Passeig de Gràcia su ya 68ª edición, para mantenerse como la más antigua en activo de Europa.

https://elpais.com/ccaa/2019/09/20/catalunya/1569007862_199973.html
21 de setembre 2019 - Ràdio 4 - Club Dante

"La 68a Fira del Llibre d'Ocasió Antic i Modern" en parlem amb els llibreters de vell Marçal Font de la llibria Fènix i Joan Serra.

http://www.rtve.es/alacarta/audios/club-dante/club-dante-21-setembre-2019/5391260/
22 de setembre 2019 - Associació del Passeig de Gràcia de Barcelona

La gran festa dels llibres d'ocasió torna a Passeig de Gràcia.

Una de les cites anuals que els aficionats als llibres de Barcelona no es poden perdre és la Fira del Llibre d’ocasió Antic i Modern, la gran trobada dels llibres d’ocasió, antics o de segona mà, que aquest any arriba a la 68 edició.

En aquests temps de consum cultural en suports digitals, la fira és una celebració del paper, de la seva textura i de la seva olor. I també del plaer de passejar, tafanejar, fullejar, buscar i descobrir llibres inesperats.

https://barcelonapaseodegracia.com/ca/noticies/68-fira-llibre-antic-ocasio-barcelona/
22 de setembre 2019 - betevé - Redacció

La 68a Fira del Llibre d’Ocasió Antic i Modern homenatja el folklore català.

S’hi han sumat tres noves llibreries: ja en són 36

Aquest any hi ha hagut tres noves incorporacions: la libreria Llera Palacios (de Madrid), la Dolce Vita (de Barcelona) i L’Illa del tresor (de Premià de Mar). Ara ja en són 36. Per a la llibretera de Dolce Vita, “aquest ha estat el primer any que s’ha sentit amb l’experiència suficient per sumar-s’hi, tenint en compte la importància i la magnitud de la Fira del Llibre Ocasió Antic i Modern”.

https://beteve.cat/cultura/fira-llibre-ocasio-passeig-gracia-folklore/
29 de setembre 2019 - La Vanguardia - JOSEP PLAYÀ MASET

El libro viejo se resiste a morir.

Los libreros buscan nuevas formas de venta en internet sin renunciar a las tradicionales ferias en la calle
El libro viejo se resiste a morir

Los libreros de viejo reivindican también la función de recuperadores de un patrimonio que sin ellos a menudo acabaría en la basura. “Hace unos meses hubo un escándalo porque apareció la biblioteca del pintor Ràfols Casamada en los Encants, pero allí cada día vemos obras especiales que son compradas por libreros evitando que se pierdan definitivamente. Hace poco fue a parar también parte de la biblioteca de Pàniker”, nos dice uno de los 36 libreros que exponen ahora en la 68.ª Fira del Llibre d’Ocasió, Antic i Modern en el paseo de Gràcia de Barcelona, organizada por el Gremi de Llibreters de Vell de Catalunya y abierta hasta el 6 de octubre.

https://www.lavanguardia.com/cultura/20190929/47699228139/librerias-libros-barcelona-catalunya-gremi-de-llibreters.html
Segueix-nos i comparteix:
#Gremillibreterdevell #FiraPGràcia19 


Carrer Balmes, 152, 1er 3a. 08003 - Barcelona (España) - Tel. / Fax (+34) 93 318 79 95 - De Dilluns a Divendres de 09:00 a 13:00 hs - e-mail